Dzisiaj mam dla Was propozycję obiadową. Zaskakujące połączenie smaków okazało się strzałem w dziesiątkę, musicie tego spróbować!
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka marynujemy w occie balsamicznym, dodajemy zioła prowansalskie, cynamon i imbir. Zamarynowaną pierś odstawiamy co najmniej na godzinę do lodówki (ja zostawiłam na całą noc). Do miski nakładamy umytą sałatę, pokrojonego pomidora, suszone pomidory, szczypiorek, orzechy i żurawinę. Pierś z kurczaka kroimy w paski, a następnie pieczemy ją w 180 stopniach przez ok. 25 min. Wszystko razem mieszamy i podajemy na ciepło.
Składniki:
- sałata
- pierś z kurczaka
- żurawina
- orzechy włoskie
- suszone pomidory
- 1/4 pomidora malinowego
- cynamon
- zioła prowansalskie
- ocet balsamiczny
- imbir
- szczypiorek
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka marynujemy w occie balsamicznym, dodajemy zioła prowansalskie, cynamon i imbir. Zamarynowaną pierś odstawiamy co najmniej na godzinę do lodówki (ja zostawiłam na całą noc). Do miski nakładamy umytą sałatę, pokrojonego pomidora, suszone pomidory, szczypiorek, orzechy i żurawinę. Pierś z kurczaka kroimy w paski, a następnie pieczemy ją w 180 stopniach przez ok. 25 min. Wszystko razem mieszamy i podajemy na ciepło.
Takiego połączenia jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńŚwietny ten kurczak :)
OdpowiedzUsuńWYgląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńja moglabym jesc codziennie salatki ;)
OdpowiedzUsuńo widzisz, wreszcie coś apetycznego u Ciebie!
OdpowiedzUsuń