sobota, 25 lipca 2015

Kurczak w towarzystwie żurawiny, orzechów i suszonych pomidorów

Dzisiaj mam dla Was propozycję obiadową. Zaskakujące połączenie smaków okazało się strzałem w dziesiątkę, musicie tego spróbować!
Składniki:
- sałata
- pierś z kurczaka
- żurawina
- orzechy włoskie
- suszone pomidory
- 1/4 pomidora malinowego
- cynamon
- zioła prowansalskie
- ocet balsamiczny
- imbir
- szczypiorek

Przygotowanie:
Pierś z kurczaka marynujemy w occie balsamicznym, dodajemy zioła prowansalskie, cynamon i imbir. Zamarynowaną pierś odstawiamy co najmniej na godzinę do lodówki (ja zostawiłam na całą noc). Do miski nakładamy umytą sałatę, pokrojonego pomidora, suszone pomidory, szczypiorek, orzechy i żurawinę. Pierś z kurczaka kroimy w paski, a następnie pieczemy ją w 180 stopniach przez ok. 25 min. Wszystko razem mieszamy  i podajemy na ciepło.

6 komentarzy:

  1. Takiego połączenia jeszcze nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja moglabym jesc codziennie salatki ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. o widzisz, wreszcie coś apetycznego u Ciebie!

    OdpowiedzUsuń
  4. You are so gorgeous,and the picture is beautiful.

    http://www.2015baglvlouisvuitton.com

    OdpowiedzUsuń