Brownie z kaszy jaglanej okazało się moim hitem. Jest pyszne i zdrowe! Jeśli macie ochotę na coś słodkiego na diecie, to zdecydowanie polecam zrobić takie domowe brownie z kaszy jaglanej, a nie kupować gotowca z "milionem" kalorii nieznanego pochodzenia.
Kaszę jaglaną gotujemy w 2 szklankach wody aż cała woda wyparuje, a kasza zmięknie. Do ugotowanej kaszy jaglanej dodajemy resztę składników i blendujemy na gładką masę. Całość przekładamy do silikonowej formy i pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut.
Polewę robimy mieszając gorzkie kakao z mlekiem i miodem, polewa ma wyjść gęsta, więc mleka ma być naprawdę odrobina.
Składniki na ciasto:
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki gorzkiego kakao
- 3 łyżki miodu
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 banany
Składniki na polewę:
- 2 łyżeczki gorzkiego kakao
- odrobina mleka
- łyżeczka miodu
Polewę robimy mieszając gorzkie kakao z mlekiem i miodem, polewa ma wyjść gęsta, więc mleka ma być naprawdę odrobina.
Hey!
OdpowiedzUsuńSehr toller Post und ich werde ab jetzt auf jeden fall deinen Blog öfters ansehen! :)
Würde mich sehr freuen, wenn du auch mal bei mir vorbei schaust!
Liebe Grüße,
WMBG
WMBG//Instagram//Lookbook//Facebook//Kleiderkreisel
z kaszy? wow musze wypróbować ten przepis
OdpowiedzUsuńWygląda mega!
OdpowiedzUsuńkochana ile to ma kalorii?:)
OdpowiedzUsuńDOKŁADNIE!!!
OdpowiedzUsuńa robiłaś ciasto fasolowe?
muszę spróbować zrobić
Pozdrawiam i miłego aktywnego dnia życzę :)
TRENING JUŻ ZARAZ! :)
jeżeli aktualnie nie mam oleju kokosowego to czym najlepiej zastąpić? :)
OdpowiedzUsuńKocham brownie nad życie :) Ale kasza mnie trochę przeraża. Nie dlatego, że jej nie lubię (wręcz przeciwnie). Jednakże kiedyś robiłam z niej ciasteczka i nie były zbyt dobre.. Ale może jeszcze spróbuję odnowić moją przygodę z kaszą, szczególnie, że zdjęcie wygląda bardzo zachęcająco. Zadam również pytanie, czy olej kokosowy można zastąpić jakimkolwiek innym olejem roślinnym? Pytam, ponieważ moja nowa dieta wyklucza kokosa z gry i staram się go ograniczyć do totalnego minimum.
OdpowiedzUsuńTak na koniec dodam, że wraz z moimi koleżankami z uczelni założyłyśmy bloga. Dopiero zaczynamy i każdy komentarz i każda obserwacja to dla nas duża motywacja :). Także w razie czego zapraszam: Koooty-za-ploty. Paulina
3/4 woreczka kaszy jaglanej ?
OdpowiedzUsuńOjej, przepraszam, zapomniałam dopisać, już poprawiłam :) 3/4 szklanki kaszy jaglanej :)
UsuńCiasto rzeczywiście wygląda przepysznie - mam pytanie może banalne ale dla mnie bardzo ważne.
UsuńJakiej marki kupujesz kaszę jaglaną? Próbowałam raz przekonać się do jaglanki, jednak za każdym razem wychodzi mi z gorzkim posmakiem, którego nie mogę przetrawić;/
Pozdrawiam i dziękuję za każdy wpis, każdą motywację.
Twój brzuch wygląda rewelacyjnie!!
Aby jaglanka nie była gorzka należy ją najpierw przed zagotowaniem przelać zimną wodą i sparzyć, wtedy pozbywamy się charakterystycznej goryczki :)
Usuńwygląda jak milion dolców ! aż mi ślinka pociekła <3
OdpowiedzUsuńbrzmi i wygląda ekstra! na pewno wypróbuje by przekonać się jak smakuje! Pozdrawiam:*
OdpowiedzUsuńHej jakiej wielkości formy użyłaś bo chce zrobić te pyszności :3
OdpowiedzUsuńsilikonowa forma do chleba 27 cm x 11cm x 7cm :)
UsuńSmacznego!
@llealicious A wyjdzie w formie nie silikonowej? Albo czy mogę upiec w silikonowych formach na muffiny?
Usuńwyjdzie w formie niesilikonowej :) możesz również zrobić brownie w formie muffinek :*
UsuńDziękuję bardzo!! :* Jutro na śniadanko FIT ciasto owsiane z owocami i polewą marcepanową, a we czwartek w takim razie wjedzie brownie, bo rozumiem, że można takie na śniadanko?
UsuńSuper przepisy !! :) :)
Oczywiście! :) Ja jem na 2 śniadanie i jest rewelacyjne <3
UsuńDziękuję ślicznie i pozdrawiam! :)
Mniam. Polecam babeczki fasolowe
OdpowiedzUsuńMam ochotę spróbować tego ciacha :)
OdpowiedzUsuń