W dzisiejszym poście pokażę Wam jak szybko i łatwo zrobić bardzo dietetyczne brownie bez pieczenia. Całe ciasto zawiera jedynie 291 kcal, a jedna porcja tylko 72 kcal.
Składniki:
- 2 garścii daktyli
- 1/2 szklanki mleka sojowego
- cynamon
- 2 czubate łyżki ciemnego kakao o obniżonej zawartości tłuszczu.
Przygotowanie:
Daktyle zalewamy mlekiem sojowym i odstawiamy na ok. 3 godziny do namoknięcia. Po upływie 3 godzin blendujemy daktyle, wraz z mlekiem które się nie wchłonęło, na gładką masę. Następnie dodajemy cynamon i kakao i ponownie blendujemy. Następnie Przekładamy masę do silikonowej formy i wkładamy do zamrażalnika na ok. kolejne 3 godziny. Ciasto należy podawać schłodzone, można polać je czekoladowym kremem, na który przepis podawałam TUTAJ