Witajcie Kochane!! Razem z Laurą z http://rockglamprincess.blogspot.com/ upiekłyśmy dzisiaj bardzo zdrowe i dietetyczne ciasteczka owsiane i od razu pędzę do Was z przepisem!
Zdrowe odżywianie+sport to klucz do sukcesu. Ciasteczka owsiane z tego przepisu nie zawierają mąki, jajek, cukru ani proszku do pieczenia, za to idealnie wpłyną na metabolizm oraz sprawdzą się jako zdrowa przekąska.
Płatki owsiane są bogate w witaminy i minerały, są też źródłem błonnika.
Zajmują trzecie miejsce w rankingu najzdrowszych pokarmów świata. Są idealne przy wysiłku fizycznym i umysłowym.
Zdrowe odżywianie+sport to klucz do sukcesu. Ciasteczka owsiane z tego przepisu nie zawierają mąki, jajek, cukru ani proszku do pieczenia, za to idealnie wpłyną na metabolizm oraz sprawdzą się jako zdrowa przekąska.
Składniki:
- płatki owsiane (1 opakowanie)
- orzechy włoskie
- żurawina
- suszone śliwki
- pestki słonecznika
- miód
- cynamon
Płatki owsiane minimalnie zalewamy wodą, dodajemy miód (tak żeby płatki się skleiły) i odstawiamy na jakieś 10 minut. Następnie dodajemy resztę składników i dowolnie formujemy ciastka. Wsadzamy je do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na ok. 40 minut.
GOTOWE!
Hmm no ja właśnie nie mogę się do płatków przekonać... Chociaż wygląda to apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie, zapisałam już składniki i jutro je robię ;D
OdpowiedzUsuńZdrowe i zapomniałaś dodać, że pyszne :)))) !
OdpowiedzUsuńZapraszam na nowy post: http://alanja.blogspot.com/2015/01/studniowkowe-propozycje-i-bizuteria-z.html
To był cudowny i bardzo produktywny dzień. Dziękuję <3
OdpowiedzUsuńMniam .. ale pyszności :) i jakie zdrowe !
OdpowiedzUsuńWyglądają apetycznie.
OdpowiedzUsuńJutro muszę je zrobić! :)
☆♛Zapraszam na mojego bloga --- KLIK♛☆
A przetestuje przepis ;)
OdpowiedzUsuńsmilenecia.blogspot.com
kusisz, a ja na diecie
OdpowiedzUsuńNo to właśnie te ciastka są dla Ciebie! :) chyba, że Twoja dieta nie pozwala jeść płatków owsianych i suszonych owoców, ale w takim wypadku nie polecam takich diet :>
Usuńpodziel sie <3 :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i udanego weekendu życzę :)
Anru
świetne :):):)
OdpowiedzUsuńOczywiście wiesz, że w temp. powyżej 60 st. giną wszystkie zdrowotne właściwości miodu i zostaje z niego sam cukier, prawda? :-)
OdpowiedzUsuńNie, nie wątpię, że tego nie opublikujesz... ;-)
Kochanie ja za to mam nadzieję, że wiesz, że czytanie ze zrozumieniem jest bardzo przydatne w życiu. Powtórzę tu specjalnie dla ciebie, że miód w tym przepisie jest JEDYNIE do sklejenia płatków (około 1 łyżeczka w załeżności od wybranych proporcji). Inaczej nie będziesz w stanie uformować ani jednego ciastka :))) Dziękuję za twoją ekstra radę ale niestety hejt się nie udał :* gorąco pozdrawiam!!
UsuńSuperowe! Zapytam tylko czy woda do zalania platkow ma byc goraca czy zimna i zabieram sie za przygotowywanie tych smakolykow ;) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńZimna, i bardzo malutko jej :* ma jedynie trochę powiązać płatki w całość :*
OdpowiedzUsuńSą pyszne, ja jeszcze dodaję siemię lnianę, bo jest to idealny oraz bardzo zdrowy dodatek. Świetny zastrzyk energii, kiedy zjemy je na śniadanie, często sam przygotowuję je na drugie śniadanie do szkoły. Dobrze smakują także z góry posmarowane dżemem. Pychota :)
OdpowiedzUsuńoportunizm.blogspot.com Pozdrawiam.