Hej Kochane, mam nadzieję, że zdrowe odżywianie i sport weszły już Wam w krew, a jeśli nie to czas najwyższy. Oto kolejny przepis, tym razem na "matkę zbóż"- komosę ryżową. Jest ona bogata w białko, błonnik, Omega-3, witaminy i ma niski indeks glikemiczny.
Składniki:
2,5 łyżki komosy ryżowej
mieszanka warzyw
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 ząbka czosnku
świeża bazylia
oregano
zioła prowansalskie
sól (najlepiej himalajska)
sezam
migdały
olej kokosowy
2,5 łyżki komosy ryżowej zalewamy 4 szklankami wody i gotujemy 12-15 minut. Mieszankę warzyw podsmażamy na oleju kokosowym, doprawiamy oregano i ziołami prowansalskimi. Sezam prażymy na suchej patelni.
Ugotowaną komosę ryżową mieszamy z podsmażonymi warzywami, posypujemy uprażonym sezamem, migdałami i polewamy oliwą z oliwek wymieszaną z czosnkiem. Całość przyozdabiamy listkami bazylii.
Olej kokosowy, komosę ryżową i sól himalajską znajdziecie na www.intenson.pl
W tym sklepie znajdziecie też wiele zdrowych produktów, które pomogą Wam w utrzymaniu zdrowej diety i szczupłej figury.
Przy zakupach na stronie macie rabat 10% na wszystkie produkty po wpisaniu kodu rabatowego: llealicious
wygląda bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam komosę i wszelkie kasze <3
OdpowiedzUsuńmuszę wypróbować ! :)
OdpowiedzUsuńja także musze wypróbować ;D
OdpowiedzUsuńQuinoa is a power food! I love it! It provides sooo much minerals!!
OdpowiedzUsuńIt tastes a bit...to get used to...at least to my boy.
Just crashed into your blog and I just love it!
I would really appreciated, if we could follow each other on BL and GFC!
Just started following you and would be delighted if you could do the same!
xoxo Colli // my blog - tobeyoutiful
Juz zrobilam, mniam <3
OdpowiedzUsuńhttp://ysiakova.blogspot.com
kochana uwielbiam te Twoje przepisy, po nowym roku, jak będę miała więcej czasu, wypróbuję wszystkie zaległości <3
OdpowiedzUsuńAle pięknie wygląda! Jadłabym <3
OdpowiedzUsuńpyszne !!!
OdpowiedzUsuńmniamm mniammm :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :)
Anru
Ciekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuń2,5 łyżki komosy ryżowej gotować w 4 szklankach wody??????
OdpowiedzUsuń