Tartinki paprykowo-pomidorowe

Dzisiaj szybki przepis na tartinki paprykowo-pomidorowe, które świetnie sprawdzą się w roli np. przekąski, także jeśli nie macie jeszcze pomysłu na szybkie i zdrowe danie, to zapraszam Was po przepis :)
Składniki:
- pełnoziarnista bagietka
- 2 papryki
- słoiczek suszonych pomidorów
- świeża bazylia
- oliwki
- pietruszka
- sól
- pieprz
- czosnek

Przygotowanie:
Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i pieczemy  przez 30 min. w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Gorącą paprykę zawijamy w folię aluminiową i po kilkunastu minutach odwijamy i ściągamy z niej skórkę. Obraną paprykę, suszone pomidory i przyprawy blendujemy do uzyskania konsystencji pasty. Pełnoziarnistą bagietkę kroimy na małe kawałki i tostujemy na suchej patelni. Następnie kromki pieczywa smarujemy pastą, posypujemy oliwkami, świeżą bazylią i pietruszką. Smacznego! :)