Faszerowane łódeczki z bakłażana zapiekane z mozzarellą

W związku z tym, że dawno nie było tutaj pomysłu na zdrowy obiad, postanowiłam nadrobić zaległości i przedstawiam Wam przepis na faszerowane łódeczki z bakłażana zapiekane z serem mozzarella! Są naprawdę REWELACYJNE!
Składniki:
- filet z indyka
- świeża bazylia
-pieczarki
- ser mozzarella
- bakłażan
- cebulka
- sól 
- pieprz
- oregano

Przygotowanie:
Umytego bakłażana przekrajamy wzdłuż, solimy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 25-30 minut. W między czasie podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę i pieczarki. Mielimy filet z indyka i również podsmażamy razem z przyprawami. Z upieczonego bakłażana wydrążamy łyżką miąższ i drobno go kroimy. Wszystkie składniki łączymy razem i mieszamy. Tak powstały farsz nakładamy do łódeczek z bakłażana, posypujemy z wierzchu mozzarellą i pieczemy w 180 stopniach ok. 10 minut. Po upieczeniu posypujemy łódeczki świeżą bazylią. Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz