czwartek, 15 października 2015

Chrupiące pieczywo pełnoziarniste zapiekane z awokado i świeżą bazylią

Dzisiaj przepis na pyszne, chrupiące pieczywo pełnoziarniste zapiekane z awokado, pomidorami i świeżą bazylią. Bardzo szybka, zdrowa i smaczna przekąska, która pozwoli nie tylko zaspokoić głód i dostarczyć niezbędnych składników odżywczych, ale też świetnie sprawdzi się u osób dbających o linię.
Składniki:
- 6 plasterków awokado
- 3 pomidorki koktajlowe
- 1 jajko
- świeża bazylia
- oregano
- sól 
- ciemna bułka pełnoziarnista

Przygotowanie:
Awokado obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Pomidorki koktajlowe przekrajamy na pół, bazylię rwiemy na małe kawałeczki. W misce mieszamy jajko z przyprawami. Bułkę pełnoziarnistą przekrajamy na pół i wydrążamy, do środka wkładamy awokado, pomidora i świeżą bazylię, całość zalewamy jajkiem i pieczemy w 190 stopniach tak długo aż jajko się zetnie.

6 komentarzy:

  1. Oooo świetne buły gdzie można dostać?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pieczywo pełnoziarniste? w każdej piekarni, byle nie z marketów :)

      Usuń
  2. Mniam, często robię takie zapiekanki, bo smakują bosko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale one pysznie wyglądają! *.*
    http://sayhellomardam.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam Twojego bloga , podziwiam za wytrwałość , dziękuję .

    OdpowiedzUsuń