piątek, 20 lutego 2015

Mus czekoladowy z kaszy jaglanej

Heej! Na rzecz diety i treningów trzeba zrezygnować z kupnych słodyczy, ale można zastąpić je zdrowymi zamiennikami. Mam dla Was przepis na przepyszne śniadanie, wspaniała alternatywa dla czekolady i deserów czekoladowych.
Kasza jaglana słynie z wysokiej zawartości białka, witamin, jest sycąca, lekkostrawna i usuwa toksyny z organizmu
Składniki:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 1,5 łyżki 100% ciemnego kakao
- 1,5 łyżki ksylitolu
- szklanka wody
- szklanka mleka
- kilka malin
- 1/2 banana

Kaszę jaglaną gotujemy w 1 szklance wody pod przykryciem aż zmięknie i wsiąknie całą wodę. Po ostygnięciu kaszę przekładamy do miksera, wlewamy mleko i miksujemy kaszę na gładką masę. Dodajemy kakao i ksylitol i ponownie miksujemy. Kaszę przekładamy do miseczki, dodajemy maliny i połówkę pokrojonego banana.
Mus czekoladowy przerósł moje oczekiwania, PYCHA!!
Pamiętaj, Twoje ciało jest odbiciem Twojego stylu zycia! Miłego i aktywnego dnia! :)

14 komentarzy:

  1. Wiem co dzisiaj zjem po powrocie z pracy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Od jakiegoś czasu kusi mnie żeby zrobić fit czekoladowy deser :) myślałam o avocado albo musie z batatów, ale chyba wypróbuję tę Twoją jaglankę :d

    OdpowiedzUsuń
  3. no chyba muszę wypróbować, bo wygląda smakowicie i szybkie w przygotowaniu :) oby więcej :)

    OdpowiedzUsuń
  4. kurcze, jestem bardzo ciekawa smaku :))

    OdpowiedzUsuń
  5. super przepis! na pewno wypróbuję :))

    OdpowiedzUsuń
  6. mmm, wygląda super! :)


    http://take-my-style.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. Czy można ksylitol zastąpić czymś innym? miód np? Bo niestety tylko taki "cukier" mam w domu :)

    OdpowiedzUsuń
  8. wygląda pysznie :)

    Pozdrawiam serdecznie i życzę cudownej niedzieli :)
    Anru

    OdpowiedzUsuń
  9. Muszę zabrać się za ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń