niedziela, 14 grudnia 2014

♥ Komosa ryżowa ♥

               Hej Kochane, mam nadzieję, że zdrowe odżywianie i sport weszły już Wam w krew, a jeśli nie to czas najwyższy. Oto kolejny przepis, tym razem na "matkę zbóż"- komosę ryżową. Jest ona bogata w białko, błonnik, Omega-3, witaminy i ma niski indeks glikemiczny.
Składniki:
2,5 łyżki komosy ryżowej
mieszanka warzyw
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 ząbka czosnku
świeża bazylia
oregano
zioła prowansalskie
sól (najlepiej himalajska)
sezam
migdały
olej kokosowy

2,5 łyżki komosy ryżowej zalewamy 4 szklankami wody i gotujemy 12-15 minut. Mieszankę warzyw podsmażamy na oleju kokosowym, doprawiamy oregano i ziołami prowansalskimi. Sezam prażymy na suchej patelni. 
Ugotowaną komosę ryżową mieszamy z podsmażonymi warzywami, posypujemy uprażonym sezamem, migdałami i polewamy oliwą z oliwek wymieszaną z czosnkiem. Całość przyozdabiamy listkami bazylii.

Olej kokosowy, komosę ryżową i sól himalajską znajdziecie na www.intenson.pl
W tym sklepie znajdziecie też wiele zdrowych produktów, które pomogą Wam w utrzymaniu zdrowej diety i szczupłej figury. 
Przy zakupach na stronie macie rabat 10% na wszystkie produkty po wpisaniu kodu rabatowego: llealicious

14 komentarzy:

  1. Uwielbiam komosę i wszelkie kasze <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Quinoa is a power food! I love it! It provides sooo much minerals!!
    It tastes a bit...to get used to...at least to my boy.

    Just crashed into your blog and I just love it!
    I would really appreciated, if we could follow each other on BL and GFC!
    Just started following you and would be delighted if you could do the same!
    xoxo Colli // my blog - tobeyoutiful

    OdpowiedzUsuń
  3. Juz zrobilam, mniam <3
    http://ysiakova.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. kochana uwielbiam te Twoje przepisy, po nowym roku, jak będę miała więcej czasu, wypróbuję wszystkie zaległości <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale pięknie wygląda! Jadłabym <3

    OdpowiedzUsuń
  6. mniamm mniammm :)

    Pozdrawiam serdecznie :)
    Anru

    OdpowiedzUsuń
  7. 2,5 łyżki komosy ryżowej gotować w 4 szklankach wody??????

    OdpowiedzUsuń