czwartek, 22 października 2015

Jaglany budyń czekoladowy z malinami

Czytaliście kiedyś skład budyniu na opakowaniu? Niestety chemia spożywcza jest obecna już prawie wszędzie. Chcę Wam zaproponować budyń domowej roboty, bogaty w wartości odżywcze  i witaminy (witamina B1, B2, B6, żelazo, miedź).
Kasza jaglana, z której zrobimy nasz budyń, ma też właściwości odchudzające, przyspiesza metabolizm i wspomaga usuwanie toksyn z organizmu.
Składniki na budyń:
-1/2 szklanki kaszy jaglanej
-szklanka wody
-2/3 szklanki mleka
-1 miarka odżywki białkowej czekoladowej (odżywkę białkową czekoladową można zastąpić gorzkim kakao z dodatkiem naturalnego słodzidła (np. miodu lub ksylitolu)
-garść malin

Przygotowanie:
1. kaszę jaglaną zalewamy szklanką wody.
2. Zagotowujemy wodę a następnie gotujemy tak długo aż cała woda wsiąknie w kaszę.
3. Ugotowaną kaszę zalewamy mlekiem, dodajemy odżywkę białkową i miksujemy do uzyskania zupełnie gładkiej masy
4. Budyń odstawiamy do schłodzenia, a następnie podajemy z malinami.

5 komentarzy:

  1. Wygląda pysznie ;)
    http://twinstyl.blogspot.com/2015/10/orange-sweater-i-prawo-jazdy.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda przepysznie cudoo ;D;*
    Pozdrawiam i Obserwuję;*

    OdpowiedzUsuń
  3. Zamiast odżywki można dodać 2 łyżeczki kakao, też jest pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Robiłam i jest przeeeepyszny! U mnie wersja z kakao i miodem :) Pozdrawiam! Paula

    OdpowiedzUsuń